За пет година власти (2015.-2020.) у Станарима нису изградили ни један метар водоводне мреже

Подијелите

Наша политика и идеја водиља су развој и модернизација Станара у сваком сегменту, па тако и када је у питању водоснабдијевање. У мандату нашег начелника Радојице Ћелића направљен је велики напредак на овом пољу изградњом бунара, резервоара и модерне дистрибутивне мреже за Станаре, Љеб, Осредак и дијелове насеља Рашковци, Остружња Доња и Остружња Горња, на шта смо изузетно поносни.

Док ми вриједно радимо, коалиција за кочење развоја Станара предвођена СНСД-ом, фрустрирана што и поред свих напора не може зауставити напредак наше општине, прибјегава јефтиним и злонамјерним покушајима популизма застрашујући грађане најавом да ће преко 500 домаћинстава остати без воде, што је потпуно апсурдно и крајње неистинито.

Право је питање како су се они, који за пет година мандата и власти (2015.-2020.) у Станарима нису изградили ни један метар водоводне мреже и нису се помјерили даље од пројекта, дрзнули да коментаришу и држе предавања општинском руководству које је за три ипо године мандата уложило велике напоре који су резултирали изградњом 15 километара главне дистрибутивне мреже, те изградњом латералне дистрибутивне мреже и појединачне прикључне мреже до завршних шахтова.

Сви радови су изведени на најквалитетнији начин и у складу са пројектом, који је једина ствар урађена у вријеме претходне власти и којим је утврђено да се послови завршавају изградњом шахта и постављањем мјерног мјеста пред сваку зграду/кућу, како је и урађено и како се и даље ради, а што је и пракса свуда гдје се ради нова мрежа. Свакако да стара водоводна мрежа неће бити стављена ван функције док се домаћинства не прикључе на нову и зато је остављен разуман рок да се изврши спајање инсталација домаћинстава са новоизграђеним шахтовима. С тим у вези желимо нагласити да писања о остављању било кога без воде немају никакве везе са здравим разумом и представљају очајнички покушај дављеника из станарског СНСД-а да лажним оптужбама других спасе свој урушени углед и непостојеће повјерење.

Капацитет воде из новоизграђеног бунара је према налазу струке довољан да подмири 1100 домаћинстава, а бунар има питку воду, због чега није потребна фабрика воде. Такође је важно нагласити да за овај пројекат постоје све потребне грађевинске дозволе, за разлику од индустријксе зоне и канализационе мреже у центру Станара, које је претходна власт радила, у свом маниру, “на дивље”.

Поносни смо на чињеницу да успјешно градимо потпуно нову водоводну мрежу која ће замијенити стару, грађену 70-их година прошлог вијека, а која због дотрајалости трпи огромне губитке.

Важност реализације овог пројекта још је већа узимајући у обзир чињеницу да је стари бунар и дио старог цјевовода у рудном пољу које је активно. Нова водоводна мрежа гарантује сигурно и квалитетно водоснабдијевање Станара примјењујући најмодернија рјешења из ове области.

Док други неосновано критикују, ми радимо – док неки покушавају кочити развој Станара, ми убацујемо у пету брзину!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *